Milieuactivisten MOB dreigen Mark Rutte met juridische oorlog Willen vergunningen voor wegenaanleg, woningbouw en landbouw dwarszitten

0

Premier Mark Rutte leest een sms’je.

De milieuactivistische club MOB dreigt premier Rutte in een persoonlijke brief met ’oorlog’, meldt De Telegraaf. Als het kabinet niet alsnog de natuur beter beschermt, “dan zullen wij dat interpreteren als oorlogsverklaring”, aldus het epistel dat is bezorgd in het Torentje. Voorzitter Johan Vollenbroek eist dat Rutte de Nederlandse stikstofuitstoot danig verlaagt. Zo niet, dan opent de MOB een nieuw juridisch front tegen ’een groot aantal vergunningen’ voor wegenaanleg, woningbouw en landbouw.

De Raad van State veegde eind mei, aangespoord door de Nijmeegse club, het Nederlandse stikstofbeleid van tafel. Nu blijkt dat ook talloze projecten voor verduurzaming, zoals windmolens en biologische bedrijven, zijn ontspoord.

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux