Wetenschappers ontdekken nieuwe cellen die pijn registreren

0

Wetenschappers ontdekken nieuwe cellen die pijn registrerenWetenschappers ontdekken nieuwe cellen die pijn registreren

Wetenschappers hebben een nieuw soort cel in het lichaam ontdekt dat bijdraagt aan het registreren en naar het brein vervoeren van pijnimpulsen. Deze cellen zijn ontdekt na onderzoek op muizen. De Zweedse onderzoekers beschrijven hun bevindingen in het wetenschappelijke vakblad Science.

Het zou gaan om een nieuw soort ‘Schwanncel’. Dat zijn cellen in het lichaam die ervoor zorgen dat impulsen zoals pijn sneller via de zenuwen bij het brein komen.

De cellen zouden zich dicht bij de huid bevinden. Een vervolgonderzoek moet uitwijzen of de nieuwe cel ook de oorzaak is van ziektes waarbij men chronische pijn ervaart. Ook zou de ontdekking kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe pijnstillers.

Hoe de vondst tot nu toe onder de radar bleef, is voor de onderzoekers een raadsel. Wellicht komt dat doordat er andere soortgelijke cellen dicht bij de nieuw ontdekte cellen zitten, waardoor ze minder goed te detecteren zijn.

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux