DOCENTEN IN HOGER ONDERWIJS KRIJGEN EIGEN PRIJS

0

De overheid komt met een Onderwijsprijs om goed onderwijs aan hogescholen en universiteiten te waarderen. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een docententeam van een hogeschool en een universiteit.

De winnende groepen krijgen elk 2,5 miljoen euro, die bedoeld is als een „steun in de rug”, aldus onderwijsminister Ingrid van Engelshoven. De werkdruk in het hoger onderwijs is enorm hoog. „Het piept en het kraakt”, zei Van Engelshoven in het programma WNL op Zondag.

Docenten kunnen met de prijs het onderwijs nog beter maken, hoopt ze. Bijvoorbeeld om het onderwijs beter af te stemmen op de behoeften van groepen studenten.

WAARDERING VOOR GOED ONDERWIJS
Van Engelshoven wil met de Onderwijsprijs de waardering voor goed onderwijs gelijkstellen aan goed onderzoek. Volgens haar helpt dat, met name voor docenten aan universiteiten, ook in de strijd tegen de werkdruk. Nu ligt de focus te veel op het publiceren van wetenschappelijke artikelen, aldus de bewindsvrouw.

De Onderwijsprijs komt naast wetenschapsprijzen zoals de Spinozapremie (2,5 miljoen euro) en de Simon Stevinpremie (2,5 miljoen).

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux