Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Maak kennis met Oscar, de kat die sterfgevallen kan voorspellen

0

Oscar de ‘helderziende’ kat leeft in een verzorgingstehuis in Providence in de Amerikaanse staat Rhode Island. Als hij een patiënt bezoekt is dat een teken dat de persoon in kwestie binnen enkele uren zal komen te overlijden. Het geeft verzorgers de gelegenheid om geliefden en familieleden te bellen zodat ze afscheid kunnen nemen.

Oscar heeft voor zijn diensten al een gedenksteen gekregen en ook wordt hij vaak geprezen door nabestaanden. De kat kwam in de schijnwerpers te staan toen dr. David Dosa, professor van de Brown-universiteit, een artikel over Oscar publiceerde in het New England Journal of Medicine, getiteld A Day in the Life of Oscar the Cat. In 2010 schreef dr. Dosa ook een boek over de kat.

“De deur naar de kamer van de patiënt is gesloten. Oscar zit stil en wacht,” schreef hij. “Hij houdt mevrouw T. in de gaten. Ze is terminaal en ligt aan de beademing. Hij ruikt, kijkt nog één keer naar mevrouw T., springt van het bed en verlaat de kamer. Vandaag nog niet.”

Dr. Dosa vervolgt: “Mevrouw K. ligt rustig in haar bed. Ze wordt omringd door foto’s van haar kleinkinderen en haar trouwdag. Ze is alleen. Oscar springt op het bed en ruikt. Hij draait zich twee keer om en gaat naast haar liggen.”

De zuster ziet Oscar naast mevrouw K. liggen en laat de familie komen. De familieleden staan om mevrouw K. heen en één iemand vraagt waarom er een kat in de kamer is. Een ander familielid antwoordt dat de kat er is om mevrouw K. naar de hemel te helpen. Een half uur later sterft mevrouw K. Oscar springt op, kijk om zich heen en verlaat stilletjes de kamer.

Joe Nickell van de Skeptical Inquirer denkt niet dat de kat helderziend is, maar dat er een biochemische verklaring is. “Als cellen sterven komen er biochemicaliën vrij, waaronder verschillende soorten ketonen met een specifieke geur. Kan het zijn dat Oscar een verhoogde concentratie van deze verbindingen ruikt voordat een patiënt overlijdt?”

Dr. Dosa denkt echter dat Oscar veel meer is dan een waarschuwingssysteem voor ketonen.

[Epoch Times]

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux