Close
T2W

War on Cash: Wie in Zweden met cash betaalt is verdacht

0

‘Door hun uitzonderlijke – lees extravagante – politiek van maatregelen om deze nooit geziene crisis te bestrijden gaan de centrale banken veel verder dan op het eerste zicht lijkt,’ schrijft Jean-Marc Vittori in een opiniestuk in de Franse zakenkrant Les Echos.

‘De banken dreigen het vertrouwen in geld te vernietigen. De waarde van de allereerste munten – die duizenden jaren geleden al opdoken – zat in de materie zelf: goud, koper, maar voornamelijk zilver.  Men sloeg munten om hun waarde te garanderen en hun gewicht bleef onaangetast. Vele munten moeten hun naam trouwens aan een gewichtseenheid, zoals de mark of het pond.

De beweging om fysiek geld in te ruilen voor digitaal geld is dan ook ingezet. De Europese Centrale Bank heeft dit nogmaals gedemonstreerd door de opheffing van het biljet van 500 euro aan te kondigen, het grootste biljet in circulatie in de eurozone. Dat is een eerste reden waarom geld in zijn huidige vorm bedreigd wordt: geld is  door de jaren heen iets ‘vies’ geworden, sommigen proberen dan ook ‘om het wit te wassen.’

Grote transacties passeren via bankrekeningen. Transacties die wel in cash gebeuren worden verondersteld met fiscale fraude of criminele activiteiten te maken te hebben. Een aktetas vol paarse biljetten (de kleur van het biljet van 500 euro, dat weinig Europeanen ooit hebben gezien) transporteert al snel en discreet zo’n  6 miljoen euro.

Het einde van cash

In Zweden – het land dat het verst gevorderd is richting cashloze maatschappij zijn de offerblokken in de kerk vervangen door digitale applicaties – is wie met cash betaalt verdacht.’

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat