Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Nee-kamp voor Zwitsers basisinkomen in meerderheid

0

Nu zondag is het een belangrijke dag voor Zwitserland en eventueel ook voor andere eurolanden. De bevolking mag dan hun stem uitbrengen over de invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen. Peilingen tonen echter aan dat de Zwitsers er niet op zitten te wachten, maar liefst 75 procent zou ‘neen’ gaan stemmen.

Het allereerste nationale referendum aangaande dit onderwerp zal hoogstwaarschijnlijk uitdraaien op een overtuigende ‘neen’. Toch geven de initiatiefnemers de moed niet op, ze zijn alleszins verheugd op het feit dat een kwart van de bevolking voor de invoering van een basisinkomen is.

Che Wagner, woordvoerder van de beweging Basic Income Switzerland, geeft eerlijk toe dat ze niet verwachten het referendum te zullen winnen. Het doel van dit referendum is om het onderwerp populair te maken onder de bevolking om op termijn meer stemmen te kunnen winnen.

Een systeem waarbij iedere Zwitser 2.500 CHF krijgt, ongeacht de omstandigheden, lijkt niet zo een goed idee voor de meerderheid van de bevolking. Wagner beseft dat het een grote aanpassing is maar hij is ervan overtuigd dat een basisinkomen ooit tot de werkelijkheid zal behoren

Peilingen

Gfs.bern, een privaat onderzoeksbureau te Bern, organiseerde de afgelopen weken twee peilingen om poolshoogte te nemen bij de bevolking. In beide polls is gebleken dat meer dan 70 procent tegen de invoering van een basisinkomen is.

Volgens Martina Mousson, projectleider bij gfs.bern, is de bevolking niet overtuigd dat het financieel haalbaar is. Ze is van mening dat de initiatiefnemers de mensen niet voldoende hebben kunnen overtuigen, bovendien zien veel Zwitsers het feit dat vrijwilligerswerk of de zorg voor de kinderen onbetaald zijn, niet als een probleem.

Het nogal ‘linkse’ idee om iedereen een inkomen te geven wordt zelfs door de linkse partij niet warm onthaald. De regering denkt niet dat het basisinkomen de huidige welvaartsstaat kan evenaren en vervangen.

De uitkomst van het referendum doet er in principe niet toe, het feit dat er een referendum wordt gehouden in een Europees land doet genoeg stof opwaaien om in andere eurolanden misschien hetzelfde te doen.

Bronnen: De Standaard, FiveThirtyEight

 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux