Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

“San Andreasbreuk staat op ontploffen, gigantische aardbeving kan elk moment plaatsvinden”

0

De San Andreasbreuk in Californië heeft volgens een Amerikaanse seismoloog zoveel spanning opgebouwd dat een gigantische aardbeving elk moment kan plaatsvinden.

Het zuidelijke deel van de breuk is ‘geladen en klaar om te ontploffen’, aldus Thomas Jordan, directeur van het Southern California Earthquake Center.

Hij voegde toe dat de opgebouwde druk al meer dan 100 jaar niet meer is vrijgekomen. “De veren onder de San Andreasbreuk staan heel strak aangespannen,” zei hij. De breuk is bijna 1300 kilometer lang en loopt langs vrijwel de hele lengte van de staat Californië.

Te rustig

Wetenschappers maken zich vooral zorgen over het gedeelte in de buurt van de stad Los Angeles. De laatste grote aardbeving in de regio dateert van 1857, toen een beving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter in de buurt van de stad plaatsvond. Sindsdien is het volgens Jordan te rustig.

Hij waarschuwt dat Californië zich moet voorbereiden op een mogelijk zeer zware aardbeving. Uit onderzoek van de Amerikaanse geologische dienst blijkt dat een dergelijke aardbeving rampzalige gevolgen kan hebben.

Vrijwel onmogelijk te zeggen

Een nieuwe studie laat zien dat enorme stukken grond rond de San Andreasbreuk omhoog of omlaag bewegen. Het gaat in sommige gevallen om stukken van zo’n 200 kilometer lang.

De nieuwe informatie over de bewegingen kan onderzoekers helpen de breuk beter te begrijpen, aldus hoofdonderzoeker Samuel Howell van de Universiteit van Hawaï. Maar hij voegde daaraan toe dat de informatie niet kan helpen bij voorspellingen over de volgende grote beving.

“Het is vrijwel onmogelijk te zeggen wanneer de volgende grote aardbeving zal plaatsvinden,” zei hij. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Nature Geoscience.

[Los Angeles Times]

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux