Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

“Ongelooflijk”: Zes gewapende militairen voor Bataclan mochten niet ingrijpen tijdens aanslag

0

Op de avond van de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs op 13 november vorig jaar, hielden zes Franse militairen de wacht voor het gebouw. Ze hebben echter niet ingegrepen toen terroristen het gebouw binnendrongen en negentig mensen doodden omdat dit niet voorzien was in hun ‘rules of engagement’.

Dat zei het Belgische parlementslid Georges Dallemagne onlangs op Bel RTL. “We weten dat de gendarmerie niet heeft ingegrepen toen ze ter plaatse was,” aldus het parlementslid. “We weten dat er zes gewapende militairen voor de Bataclan stonden die niet hebben ingegrepen op het moment dat het bloedbad in de Bataclan plaatsvond.”

Lippen stijf op elkaar

“Ze waren van mening dat ze niet moesten ingrijpen, omdat dat zo niet in hun ‘rules of engagement’ stond,” vervolgde hij. “Die regels schreven voor dat ze enkel zichzelf moesten beschermen. Dat is helemaal ongelooflijk, hallucinant.”

Ook België zet sinds begin 2015 militairen in op gevoelige plekken in het land. Zij staan daar specifiek vanwege de verhoogde terreurdreiging en werken onder het bevel van de politie. De Belgische minister van Defensie Steven Vandeput houdt de lippen echter stijf op elkaar over wat de Belgische militairen op straat al dan niet mogen.

Geen groen licht

Hoewel de militairen die voor de Bataclan stonden in de meerderheid waren en veel levens konden redden, kregen ze geen groen licht om hun wapens te gebruiken. Volgens L’Obs kregen ze te horen: “De slachtoffers worden later gered, zonder steun van het leger.”

Daarbij kan opgemerkt worden dat de aanslagplegers al bekend waren bij de politie en in de gaten werden gehouden door Franse en Belgische inlichtingendiensten.

[Standaard]

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux