Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Onderzoek: directeuren met hoogste salaris leiden slechtst presterende bedrijven

0

Het is hét argument voor bijvoorbeeld de bonussen in de bankensector: als je de salarissen verlaagt, trek je niet de beste mensen aan. En dat is natuurlijk onzin, blijkt nu ook uit een nieuwe studie. Erger nog, de grootste grootverdieners leiden de slechtst presterende bedrijven.

Onderzoekers van MSCI bestudeerden de salarissen van 800 CEO’s van 429 grote en middelgrote Amerikaanse bedrijven tussen 2005 en 2014. Ze vergeleken de lonen met het aandelenrendement van de bedrijven.

En wat bleek? Elke 100 dollar (91 euro) die geïnvesteerd wordt in bedrijven met de best betaalde CEO’s, groeit over 10 jaar tot 265 dollar (241 euro) over 10 jaar. Bij bedrijven die geleid worden door CEO’s met lagere lonen groeit die 100 dollar uit tot 367 dollar (333 euro).

De lonen van CEO’s in de Verenigde Staten bestaan voor 70 procent uit aanmoedigingspremies in de vorm van aandelen, staat in het rapport. “We vinden echter geen bewijs dat er een verband is tussen hoge lonen en de aandelenkoers op lange termijn. Bedrijven met slechter betaalde CEO’s doen het zelfs beter,” aldus de onderzoekers.

De best betaalde CEO’s leverden zelfs “significant” slechtere prestaties. “Deze resultaten tonen aan dat het aandelenpakket voor een CEO kleiner moet zijn.”

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux