Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Franse astronomen: “Dichtstbijzijnde aardachtige planeet kan levensvormen herbergen”

0

Een rotsachtige planeet die bij de dichtstbijzijnde ster is ontdekt heeft mogelijk oceanen. Dat hebben astronomen van het Franse onderzoeksinstituut CNRS gezegd.

De wetenschappers hebben geconcludeerd dat het een ‘oceaanplaneet’ moet zijn die op de aarde lijkt. In augustus werd de ontdekking van Proxima b, die op slechts vier lichtjaar van onze planeet staat, aangekondigd.

Meest nabije woonplaats

Hoewel de planeet Proxima b dichter bij zijn ster staat dan Mercurius bij de zon is de ster een stuk zwakker dan de zon. Daarom bevindt Proxima b zich toch in de leefbare zone rond zijn ster en heeft de planeet een geschatte oppervlaktetemperatuur waarbij het voorkomen van vloeibaar water mogelijk kan zijn.

Proxima b draait in 11 dagen rond zijn koele rode moederster en heeft een temperatuur waarbij vloeibaar water op het oppervlak mogelijk is. De rotsachtige wereld is iets zwaarder dan de aarde. Het is de dichtstbijzijnde exoplaneet en het kan ook de meest nabije woonplaats zijn voor leven buiten ons zonnestelsel.

Heel goed mogelijk

“Het is heel goed mogelijk dat er vloeibaar water en dus ook levensvormen aanwezig zijn op het oppervlak van de planeet,” klinkt het. Het onderzoeksinstituut denkt dat er twee scenario’s mogelijk zijn. In het eerste scenario lijkt de planeet op Mercurius en is er weinig water te vinden.

In het tweede scenario bestaat Proxima b uit 50 procent gesteente en 50 procent water. In dat geval heeft de planeet één enkele vloeibare oceaan die 200 kilometer diep is. “In deze extreme gevallen kan de planeet ook worden omgeven door een dunne atmosfeer, wat Proxima b bewoonbaar maakt,” stelt CNRS.

[CNRS]

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux