Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Gemeente mag fraude-verdachte niet meer stiekem filmen

0

In de strijd tegen fraude met uitkeringen, mogen gemeenten geen verborgen camera’s meer inzetten. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Sinds 2013 kan iemand die een uitkering ontvangt heimelijk gefilmd worden bij zijn huis of werk, omdat er bijvoorbeeld vermoedens zijn van zwart werk of stiekem samenwonen. Bij de Autoriteit Persoonsgegevens hebben achttien gemeenten gemeld dat ze verborgen camera’s gebruiken. Die melding is verplicht, maar het lijkt erop dat niet elke gemeente zich daaraan houdt.

Afgelopen dinsdag erkende de Eindhovense wethouder Staf Depla nog dat zijn gemeente zo’n camerawagen in 2014 één keer heeft gebruikt zonder melding daarvan te maken bij de privacywaakhond. Ook Diemen ontbreekt op de lijst. Terwijl uit een uitspraak van de rechter blijkt dat die gemeente zeker één keer een camera heeft ingezet. Sterker nog, die zaak in Diemen bracht de hele kwestie aan het rollen. De Centrale Raad van Beroep (de hoogste bestuursrechter in de sociale zekerheid) oordeelde in september dat de gemeente te ver ging toen een camera zes dagen lang werd gericht op de stomerij waar een inwoner met uitkering zwart zou bijklussen. Volgens de rechter maakte de gemeente daarmee een te grote inbreuk op de privacy, zonder dat daarvoor een duidelijke wettelijke basis bestaat.

Met de brief vandaag volgt de Autoriteit Persoonsgegevens de uitspraak van de rechter. De VNG bekijkt nu of er nieuwe wetgeving kan komen die cameratoezicht toch mogelijk maakt.

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux