Close
T2W

Duizenden senioren maken lelijke val door slaappillen

0

Slaappillen leiden tot ongelukken bij senioren, vooral kwalijke val­partijen. Daarom is het beter ze gewoonweg niet meer voor te ­schrijven. Dat advies wordt geformuleerd door een Nederlandse hoog­leraar. Bij onze noorderburen ­moeten jaarlijks gemiddeld zevenduizend 65-plussers opgenomen worden in het ziekenhuis na een val, waarbij ­slaapmedicatie de boosdoener is.

Vlaamse artsen bevestigen dat het gebruik dringend moet worden teruggeschroefd. “Je mag zulke pillen niet langer dan drie ­weken slikken, want dan begint de gewenning. En eigenlijk alleen in crisissituaties, zoals bij het overlijden van een partner. We moeten de problemen zélf behandelen – verveling, pijn, depressie bij senioren – in plaats van te verdoven.”

 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat