Close
T2W

Astma is niets genetisch

0

Astma kwam vroeger zelden voor. Op dit moment is het de meest voorkomende chronische ziekte en in Canada hebben de meest voorkomende ziekenhuisopnames met astma te maken. Dit is iets van de laatste generaties, en het is dus godsonmogelijk om er een genetische oorzaak aan toe te schrijven.

Misschien heeft het met hygiëne te maken. Of gedetailleerder: Met het microbioom. Het microbioom is de verzameling van alle microbes (zoals schimmels en bacteriën) die in en op het lichaam leven. Ze zijn onmisbaar bij het verteren van ons voedsel, de afbraak van stoffen, ze bepalen hoe we ons ontwikkelen, beïnvloeden ons immuunsysteem en vele dingen meer.

De ontdekking van penicilline, ongeveer in 1920, lijkt een zegen, maar de stijging van immuunziektes zoals diabetes, inflammatoire darmziekten en astma, roept twijfel op.
Kinderen die in hun eerste levensjaar antibiotica kregen hebben een hogere kans op astma. Dat wil zeggen als specifieke darmbacteriën missen.

Dr. Brett Finlay stelt:

“I like to tell geneticists they’re barking up the wrong tree. Humans are 99 per cent genetically identical, which makes finding and treating genetic diseases extremely challenging. When you consider all of your body’s microbes, there’s so much more to work with.”

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat