Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Russische kolonel: Wij verbergen kernraketten in zeebodem voor Amerikaanse kust

0

Maar in Syrië en Irak gaan Russische en Amerikaanse troepen voor het eerst samenwerken om ISIS te verslaan – Amerikaanse troepen in Syrië gearriveerd om Raqqa op ISIS te heroveren.

De (gepensioneerde) Russische kolonel en voormalig woordvoerder van het ministerie van Defensie Viktor Baranetz heeft in een TV-interview gezegd dat zijn land –onder meer als reactie op het stationeren van tanks, vliegtuigen en troepen langs de Russische grenzen- ‘slapende’ kernraketten in de zeebodem voor de Amerikaanse kust verbergt, die op commando kunnen worden gelanceerd en binnen enkele minuten grote verwoestingen in de VS kunnen aanrichten.

Baranetz reageerde onder andere op de door Trump aangekondigde verhoging van het defensiebudget met $ 54 miljard – geld dat de nieuwe president onder andere weghaalt bij allerlei dubieuze klimaatprojecten die door de regering Obama werden opgestart.

Asymmetrisch antwoord: nucleaire ‘mol’ raketten voor Amerikaanse kust

De oud kolonel verklaarde dat Rusland onmogelijk de militaire uitgaven van de VS kan bijhouden. Het Kremlin heeft slechts 10% te besteden van de astronomische $ 600 miljard die Amerika gaat uitgeven. Daarom hebben de Russen geen andere keus dan goedkope asymmetrische tactieken te bedenken.

‘En die zijn geen mythe,’ benadrukte hij. ‘Ons asymmetrisch antwoord zijn kernkoppen die hun koers en hoogte kunnen veranderen, zodat geen enkele computer (van een raketafweersysteem) hun traject kan berekenen. De Amerikanen zetten hun tanks, vliegtuigen en bataljons met special forces in langs de Russische grens. Wij bezaaien in alle stilte de Amerikaanse kust met nucleaire ‘mol’ raketten (die zichzelf ingraven en ‘slapen’ totdat ze het lanceercommando krijgen)… O, ik denk dat ik teveel heb gezegd, ik had mijn mond moeten houden.’

Kremlin: Neem dit verhaal niet serieus

Fake nieuws of juist niet – woordvoerder van het Kremlin Dmitry Peskov verklaarde dat hij het verhaal van kolonel Baranetz ‘op zijn zachtst gezegd vreemd’ vond, en ‘dat daarom niemand dit serieus moet nemen.’

Desondanks vragen sommigen zich af wat het Russische spionageschip een maand geleden op slechts 50 kilometer afstand van de dichtbevolkte Amerikaanse oostkust deed, vlakbij de belangrijke onderzeeërbasis van de Amerikaanse marine.

Maar misschien was (ook) dit wel nepnieuws, bedoeld om de anti-Russische angsthype in de Verenigde Staten verder aan te wakkeren.

Amerikanen, Russen en Turken gaan samenwerken om ISIS te verslaan

Sinds het aantreden van Trump is er overigens druk onderhandeld tussen beide landen, met als gevolg dat het Amerikaanse en Russische leger voor het eerst gaan samenwerken om ISIS te verslaan. Ook de Turken doen mee. Voor Syrië wordt gekeken naar een eventuele oplossing waarin het land in drie zones wordt verdeeld, een Russische, een Amerikaanse en een Turkse, en wordt bezien welke rol het Syrische leger, dat nu onder Russisch commando staat, daarin moet gaan spelen. (2)

Eerste Amerikaanse militaire grondoperatie in Syrië begonnen

Trump pakte onmiddellijk door en stuurde onderdelen van het 75e Ranger Regiment naar Raqqa, die met behulp van onder andere tanks de stad op ISIS moeten gaan heroveren. Dit is de eerste directe Amerikaanse militaire grondoperatie in Syrië. Het Koerdische SDF leger, dat in totaal zo’n 45.000 YPG strijders en 10.000 Arabische stamleden telt, gaat de Amerikanen bijstaan. (3)

Bronnen:

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) DEBKA

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux