Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Franse verkiezingen bepalen lot euro en Europese Unie

0

De toekomst van Europese Unie en de euro wordt nu zondag beslist door de Franse presidentsverkiezingen. Volgens peilingen zal pro-Europa kandidaat Emmanuel Macron de verkiezingen winnen, maar zondag wordt pas echt duidelijk welke richting het Franse volk zal kiezen. Bij een winst voor Le Pen kan het hard bergaf gaan voor de Europese Unie en de euro.

Als we ons mogen baseren op de meest recente peilingen, mogen we er zeker van zijn dat de centrum-kandidaat Emmanuel Macron de Franse presidentsverkiezingen zondag zal winnen. Hij haalt op dit moment 62 procent van de stemmen binnen terwijl Marine Le Pen slechts 38 procent binnenhaalt.

Maar net zoals wat er in de Verenigde Staten van Amerika is gebeurd, kan de uitslag zondag voor een complete verrassing zorgen. Beleggers en investeerders, ondanks de groene beursdagen van de laatste tijd, houden hier rekening mee en blijven voorzichtig op de financiële markten.

Marine Le Pen kent de uitslagen van de peilingen ook, om toch meer kiezers over de streep te trekken, heeft ze beslist om haar programmapunten ‘lichtjes’ te wijzigen. Haar geplande referendum zou er misschien toch niet komen omdat ze heeft laten weten dat het verlaten van de Europese Unie en de euro niet meer één van haar prioriteiten is.

Als Le Pen zondag toch wint, dan zou dit een schokgolf teweeg kunnen brengen binnen de Europese Unie en de financiële markten. De euro zal naar verwachting een klap van 5 procent te verduren krijgen en de volatiliteit op de Europese beurzen en obligatiemarkten zal flink toenemen.

Bij een overwinning voor Emmanuel Macron zullen de politieke risico’s in Europa de kop worden ingedrukt en kan de Europese economische groei zonder hinder blijven groeien. Bedrijven zien de toekomst rooskleurig in en laten zich wel beïnvloeden door de peilingen.

Volgens cijfers blijkt dat bedrijven het tweede kwartaal sterk zijn begonnen met de meeste activiteit in de afgelopen zes jaar, bedrijven hebben er vertrouwen in dat de weg voor de Europese economie na de Franse presidentsverkiezingen wagenwijd open ligt.

Bronnen: CNBC, Fox News

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux