Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Wetenschappers vrezen spoedige uitbarsting Yellowstone supervulkaan VS

0

Na een nieuwe enorme serie aardbevingen afgelopen vrijdag in het Yellowstone nationale park in de VS hebben diverse wetenschappers de vrees uitgesproken dat de supervulkaan in het gebied veel sneller kan uitbarsten dan tot nu toe werd gedacht – wellicht al deze eeuw, en misschien zelfs al binnen enkele jaren. Dat de overheid het gevaar zeer serieus neemt blijkt wel uit het miljardencontract dat in 2014 met Australië en enkele Zuid Amerikaanse landen werd afgesloten voor de opvang van miljoenen Amerikaanse vluchtelingen, mocht de supervulkaan inderdaad al snel uitbarsten en het land en al het leven daarop vrijwel volledig van de kaart veegt.

Aanvankelijk behoorde een spoedige uitbarsting van de Yellowstone supervulkaan tot het terrein van complotfanaten. Dat is al jaren niet meer uitsluitend het geval – integendeel. Seismologen en andere wetenschappers schatten de kans dat er nog deze eeuw een verwoestende ‘categorie 7’ eruptie komt, inmiddels in op 10% – nog niet extreem, maar wel vele malen hoger dan pakweg een jaar of 5 tot 10 geleden.

Aan de ruim 60 aardbevingen en aardschokken van afgelopen vrijdag, tot wel 5.0 sterk, ging een wekenlange periode met ‘stilte voor de storm’ vooraf.

‘Uitbarsting kan VS aan flarden scheuren’

Natuurkundige Michio Kaku, bekend –of berucht- geworden vanwege zijn alarmistische voorspellingen, verklaarde tegenover Fox News dat de holte met lava onder het park twee keer zo groot blijkt te zijn als eerder werd aangenomen. De supervulkaan zou geologisch gezien al lang ‘over tijd’ zijn met een nieuwe uitbarsting na de vorige, die zo’n 640.000 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. ‘Een uitbarsting zou de VS aan flarden kunnen scheuren,’ waarschuwde hij.

Miljardencontract voor opvang vluchtelingen eindigt in 2024

In april 2014 sloten de Amerikaanse autoriteiten in alle stilte een contract met minimaal 4 landen -waaronder Australië, Argentinië en Brazilië- om mogelijk miljoenen Amerikaanse vluchtelingen op te vangen, mocht Yellowstone inderdaad uitbarsten en de VS grotendeels vernietigen. Opmerkelijk: het contract, dat deze landen honderden miljarden dollars opleverde, eindigt in 2024.

Het overheidsplan voor een massale volksverhuizing werd opgesteld nadat wetenschappers hadden gewaarschuwd dat er een serieuze kans bestaat dat de supervulkaan al binnen 10 jaar uitbarst. Dr. Jean-Philippe Perrillat van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek in Grenoble, legde recent uit dat het verschil in dichtheid tussen de gesmolten magma in de krater en de rotsbodem eromheen bepaalt of het magma uit de kamer van de vulkaan naar de bodem opstijgt.

‘Het effect is hetzelfde als de extra drijfkracht van een met lucht gevulde voetbal die onder water wordt gehouden, waarna deze naar de oppervlakte stijgt…. Als er genoeg magma is, zou dat naar de oppervlakte kunnen stijgen en als de kurk van een champagnefles kunnen exploderen.’

Zuid Afrika wil geen blanken opnemen

Dr. Sipho Mathetwe verklaarde dat de Zuid Afrikaanse regering begrip heeft voor de zorgen van de Amerikaanse overheid, maar dat zijn land er niet aan kan beginnen om grote aantallen van de ‘200 miljoen blanken op te nemen… Als er teveel naar Zuid Afrika vluchten wordt dat een groot probleem, ook al zijn hier genoeg huizen en infrastructuur. Het zal het land destabiliseren en zelfs apartheid kunnen terugbrengen. Zuid Afrika is niet te koop.’

Australië, Argentinië en Brazilië dachten daar 3 jaar geleden dus anders over, en accepteerden een forse ‘verzekeringspremie’ van honderden miljarden dollars in de ruil voor de belofte om Amerikaanse vluchtelingen op te nemen, mocht de Yellowstone supervulkaan inderdaad binnen 10 jaar (nu nog maar 7 ½ jaar) uitbarsten.

Bronnen:

(1) Intellihub via Zero Hedge

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux