Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Het heeft wat gekost maar CO2-uitstoot Nederland toegenomen ipv afgenomen

0

Hoofdkantoor ‘European Environment Agency’ in Kopenhagen.

Maar tussen droom en daad staan wetten in de weg en vele praktische bezwaren.

Willem Elsschot.

Wat de meeste mensen niet weten is dat dit bekende citaat afkomstig is uit een gedicht waarin de auteur overweegt zijn echtgenote van het leven te beroven (dichterlijke vrijheid en fictie natuurlijk!). Maar toegepast op het klimaatbeleid wordt het ombrengen van onze economie nauwelijks meer door wetten belemmerd, maar – gelukkig – nog steeds door vele praktische bezwaren.

Het klimaatbeleid is vooral gericht op een vermindering van de uitstoot van CO2 als gevolg van de verbranding van fossiele brandstoffen. Doel is de (catastrofale) opwarming, die zou voortvloeien uit een verhoging van de CO2-concentratie in de atmosfeer, te voorkomen. Maar ondanks het feit dat de CO2-concentratie dóór stijgt, is de opwarming zo’n 20 jaar geleden nagenoeg tot stilstand gekomen. Geen enkel klimaatmodel heeft dat voorspeld (beter: geprojecteerd).

Ondanks het feit dat er wereldwijd dagelijks meer dan een miljard wordt uitgegeven aan klimaatbeleid, lukt het bovendien toch niet of nauwelijks om de CO2-uitstoot te verminderen. Zo nam de totale uitstoot van broeikasgassen van de EU in 2015 voor de eerste keer sinds 2010 met 0,5% toe. Binnen Europa laten vooral Spanje, Italië en Nederland een stijging zien.

Dat impliceert dat de realiteit geen gelijke tred houdt met de retoriek van klimaatbeleid, zowel nationaal als internationaal.

Onder de titel, ‘EU’s emissions in 2015 rose after five years’, schreef Jonny Bairstow voor ‘Energy Live News’:

The EU’s total greenhouse gas emissions increased in 2015 for the first time since 2010.

According to new data published by the European Environment Agency (EEA), the 0.5% increase happened largely due to increasing demand for transport – better fuel efficiency in the sector was not enough to offset this.

The report suggests a slightly colder winter across Europe also contributed to increased emissions, due to higher demand for heating.

Road transport emissions, which account for about a fifth of total EU greenhouse gas emissions, increased for the second year in a row, by 1.6 %. Aviation emissions also increased by 3.3 %.

The increase in emissions was relatively slight, compared to the strongest annual economic growth (2.2 %) witnessed in the EU since 2007 and following a 4% decrease in emissions in 2014.

Spain, Italy and the Netherlands accounted for the largest increases in greenhouse gas emissions, with the UK showing the largest decrease (7.5%) of the European Member States. …

Lees verder hier en hier.

Chart-emissionsKnipsel

‘All pain and no gain!’

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux