Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Amerikaanse overheid bereidt zich voor op ruimtestorm zonnedeeltjes

0

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA waarschuwt in een nieuw rapport dat we weer in een ‘zonne minimum’ zijn beland. Dat is een periode met relatief weinig zonne activiteit, maar schijn bedriegt. Juist tijdens zo’n minimum zijn er vaak lange, soms maandenlange periodes waarin er met zeer hoge snelheid zonnedeeltjes ontsnappen die het magnetische veld van de Aarde kunnen raken. Daarbij kunnen zowel satellieten als elektrische en elektronische systemen op de planeet worden beschadigd. Het kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Een serie blackouts in Amerikaanse steden in april van dit jaar werd veroorzaakt door zo’n heftige ‘ruimtestorm’.

Iedere 11 jaar doorloopt de zon een cyclus van een maximum naar een minimum, en weer naar een maximum. Op dit moment zijn we officieel een ‘minimum’ periode ingegaan, aldus Dean Pesnell van het Goddard Space Flight Center van de NASA.

Dat betekent echter niet dat de zon zich nu een poosje ‘stil’ houdt. Er zullen weliswaar weinig zonnevlekken en zonnevlammen zijn, maar er zijn wel veel meer –soms wel 6 maanden of langer durende- ‘gaten’ in de corona van de zon. Dan opent het magnetische veld van de ster zich, waardoor een stroom zonnedeeltjes kan ontsnappen, die met enorme snelheid de ruimte in worden geslingerd.

Massale stroomstoringen in april door ruimtestorm

Als deze deeltjes het magnetische veld van de Aarde raken, kunnen er ‘ruimtestormen’ ontstaan. Die kunnen het functioneren van satellieten, maar ook elektrische en elektronische installaties op het oppervlak beïnvloeden, beschadigen of zelfs uitschakelen. Het kan tevens een gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

In oktober 2016 vaardigde het Witte Huis een ‘executive order’ uit om het land voor te bereiden op zo’n ruimtestorm. Dat daar nog vrijwel niets mee gedaan werd bleek in april 2017, toen diverse grote Amerikaanse steden werden getroffen door massale stroomstoringen. Iedereen dacht aanvankelijk aan (cyber)terrorisme, maar de echte oorzaak bleek zo’n ruimtestorm te zijn.

‘Zelfvernietiging van een imperium’

Het lijkt er dan ook op dat de VS nauwelijks is voorbereid op een ‘mega gebeurtenis’ uit de ruimte, die de elektriciteitsvoorziening misschien wel dagen-, weken- of zelfs maandenlang kan verstoren. ‘Koppel dat aan ‘Het Vierde Keerpunt’  in het Westen, en we kijken naar een perfecte cocktail voor de zelfvernietiging van een imperium,’ wordt op Stock Board Asset geschreven.

Daarbij wordt zijdelings naar een frappante historische overeenkomst gekeken: maar liefst zes Chinese dynastieën gingen tijdens een zonneminimum ten onder.

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux