Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Schuldenberg China bedreigt de rest van de wereld

0

De Chinese economie is nog altijd volop aan het groeien, maar helaas ook de schuldenberg. Het één is natuurlijk het gevolg van het ander maar het wordt hoe lang hoe gevaarlijker volgens ex-IMF econoom Kenneth Rogoff. Bij de volgende crisis kan de Chinese schuldenberg dé trigger zijn om de hele wereldeconomie te doen wankelen en mogelijks te doen vallen.

Het wordt toch uitkijken met China bij de volgende crisis, het land heeft overal schulden opgebouwd om de Chinese economische groei te kunnen volhouden maar als het eens mis gaat, dan gaat iedereen er aan moeten geloven, dat zei Kenneth Rogoff tijdens een interview met CNBC.

De ex-IMF econoom maakt zich ongerust over het feit dat ’s werelds tweede grootste economie een domino-effect zou kunnen veroorzaken bij de volgende crisis, voornamelijk zwakkere economieën krijgen dan de volle lading maar ook de ontwikkelde landen zullen het hard voelen.

De economische verschuiving binnen China creëert ontzettend grote groeipijnen, het land is nog altijd in transitiemodus en ondergaat fundamentele herstructureringen om zijn economisch model te transformeren van een export-gedreven economie naar een diensten- en consumptiemaatschappij.

Waar Rogoff zich ook zorgen om maakt, is het werkelijke groeicijfer van de Chinese economie. Dat is op 6 jaar tijd getuimeld van 10 procent naar 6,5 procent, nog altijd aardig hoog maar volgens de ex-IMF econoom publiceert de Chinese overheid valse groeicijfers om de schijn hoog te houden.

grwoth-600x347

Die mening wordt gedeeld door Capital Economics, de consultant twijfelt aan de echtheid van de cijfers en vermoed dat het werkelijke groeicijfer eerder rond de 4 procent ligt. De combinatie met de steeds groter wordende schuldenberg baart beleggers zorgen, want als het mis gaat, kan het heel hard gaan.

Het is zelfs zo dat ratingbureau Moody’s de kredietwaardigheid van China heeft verlaagd van status A1 naar Aa3, oftewel van stabiel naar negatief. De vooruitzichten voor de Chinese economie worden dus minder positief ingeschat voor de langere termijn.

Bronnen: CNBCFondsnieuws

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux