Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Duits geduld met Turkije is op: desnoods opschorten EU-hulp

0
Duitsland overweegt om de Europese Unie te vragen om de financiële steun aan Turkije op te schorten als dat land niet snel de journalist Peter Steudtner vrijlaat. Dat slaat overigens ook op zes activisten van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International en een Duits-Turkse journalist van Die Welt.

Eerder deze maand zijn in Turkije zes leden van Amnesty opgepakt. Onder hen Idil Eser, de voorzitster van de Turkse afdeling van Amnesty. Ook de Duitse journalist Peter Steudtner is opgepakt. Eerder was ook al de Duits-Turkse journalist van Die Welt Deniz Yucel aangehouden. Al die mensen worden beschuldigd van “terrorisme”.

“Die beschuldigingen zijn absurd. Het is verwerpelijk om Amnesty en andere mensenrechtenorganisaties te beschuldigen van terrorisme”, zo laat minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel (foto in tekst) in een mededeling weten.

Gabriel heeft zijn vakantie onderbroken om de Turkse ambassadeur op het matje te roepen. Dat duidt erop dat het geduld van de Duitse regering met Turkije op is. Gisteren had bondskanselier Angela Merkel al haar ongenoegen laten blijken en geëist dat Steudtner en andere gevangenen vrijgelaten worden.

De woordvoerder van Merkel wijst nu op de afbouw van burgerlijke vrijheden en de vrijheid van pers in Turkije en vindt dat het tijd is om de Europese hulp aan dat land in te houden. Daarvoor heeft Duitsland wel de goedkeuring van andere EU-landen nodig.

Durft Merkel de confrontatie aan voor de verkiezingen?

Dat slaat op een pakket van drie miljard euro dat de Europese Unie via een akkoord aan Turkije beloofd had om de toestroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten naar Europa op te vangen. In ruil zou Turkije de mensensmokkel naar Europa afremmen.

Met die dreiging neemt Berlijn wel een risico. Door het akkoord met Turkije is het aantal vluchtelingen via dat land fors afgenomen en de meesten van die mensen wilden net naar Duitsland.

Als Turkije de poorten plots weer open zou laten zwaaien, zou dat net voor de parlementsverkiezingen van 24 september in Duitsland vervelend kunnen worden voor de CDU/CSU van Angela Merkel.

Die ligt nu fors voor in de peilingen op haar sociaaldemocratische rivaal Martin Schulz. Diens SPD zit mee in de regering van Merkel, maar het gevaar komt van elders. Een nieuwe vluchtelingenstroom zou de rechts-populistische antimigratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) opnieuw stemmen van de CDU kunnen laten afsnoepen, net op een ogenblik dat Merkel de AfD opnieuw in de marge leek te drummen.

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux