Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Strategic Intelligence verwacht binnen 6 maanden aanval op Noord Korea

0

Noord Korea is compleet doorgebroken als kernmacht en vormt existentiële bedreiging voor VS.

Strategic Intelligence redacteur en bestseller auteur Jim Rickards heeft in een interview met CNBC gezegd dat de Verenigde Staten nog uiterlijk 6 maanden hebben om te voorkomen dat Noord Korea Amerika en de wereld kan bedreigen met intercontinentale raketten met waterstofbommen. Hij gaat er dan ook vanuit dat president Trump op korte termijn het bevel zal geven voor een militaire aanval op Noord Korea.

Alvorens het zover is adviseert Rickards de Amerikaanse regering om de grootste Chinese banken, inclusief de centrale bank, compleet uit te sluiten van het internationale dollarsysteem, om zo Beijing voor het blok te zetten om alle financiële belangen van Noord Korea, die door China worden afgehandeld, af te kappen. Wel kan dit een verdere escalatie in de financiële- en handelsoorlog tussen de VS en China veroorzaken.

‘Noord Korea is compleet doorgebroken, VS heeft nog 6 maanden’

In nucleair opzicht is Noord Korea ‘compleet doorgebroken’, waarschuwt Rickards. ‘De leiders van Noord Korea hopen dat de VS bluft, en dat zij in staat zijn een werkende ballistische raket (ICBM) met een waterstofbom zullen hebben waarmee Los Angeles kan worden vernietigd, voordat de VS iets kan doen. Daarom heeft de VS een periode van 6 maanden om te handelen, en ik geloof dat ze dat zullen doen.’

Het grote gevaar van een waterstofbom is dat een Noord Koreaanse raket niet nauwkeurig hoeft te zijn om een doelwit te vernietigen, omdat de vernietigende kracht van zo’n bom 100 tot 1000 x groter is dan van een gewone atoombom. Een waterstofbom kan dus ook in de buurt van een stad worden gegooid, om die toch totaal te vernietigen. Ook kan een waterstofbom voor een al vaak besproken EMP worden gebruikt. Dan hoeft de bom slechts op enkele tientallen kilometers hoogte tot ontploffing te worden gebracht, om alle elektriciteit op een half continent permanent uit te schakelen.

Eerst cyberoperaties en special forces, dan zware bommenwerpers

China is mordicus tegen een Amerikaanse invasie, maar volgens Rickards zullen ze vooral hun eigen (economische) belangen voorop stellen. De VS moet de Chinezen daarom heel duidelijk maken dat Amerikaanse troepen heel ver van de Yalu rivier (de grens tussen China en Noord Korea) zullen blijven, en dat special forces en cyber oorlogsvoering een centrale rol zullen spelen.

‘Ik verwacht dat tijdens de eerste stap het land in het donker wordt gezet door het elektriciteitsnet en de commandocentra af te sluiten. Dan volgen psychologische oorlogsvoering tactieken. Het doel is om alle Noord Koreaanse operaties te verstoren, voordat de zware bommenwerpers in actie komen. Het antwoord van de Noord Koreaanse artillerie zal zo worden beperkt en gelimiteerd.’

De meeste Amerikaanse operaties zullen vlak bij de gedemilitariseerde zone met Zuid Korea plaatsvinden. China moet er van worden verzekerd dat, zodra deze operaties voorbij zijn, er geprobeerd zal worden om door middel van onderhandelingen en gesprekken de stabiliteit terug te brengen, op wederzijds geaccepteerde voorwaarden.

‘Existentiële bedreiging voor Amerika’

President Trump antwoordde deze week op vragen van journalisten of hij nu militair ingrijpt, dat ‘dit niet onze voorkeur heeft, maar we het wel zullen zien.’ Dat betekent vermoedelijk zoveel als dat Trump inderdaad het besluit heeft gemaakt om op korte termijn Noord Korea aan te vallen, en dat die operatie op dit moment wordt voorbereid.

‘De dreigementen (van Noord Korea) zijn vanuit Amerikaanse perspectief existentieel. Afschrikking werkt niet als de tegenstander zo weinig te verliezen heeft,’ besluit Rickards. (1)

Dat houdt tevens in dat het Noord Koreaanse leger alles wat na de cyberaanval nog functioneert zal inzetten voor een vergeldingsaanval op Zuid Korea, Japan en Amerikaanse doelwitten. Daar hoeft maar één atoom- of waterstofbom bij te zitten om een catastrofe met honderdduizenden slachtoffers te veroorzaken.


Bronnen: Daily Reckoning

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux