Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

China waarschuwt Trump opnieuw Noord Korea militair te steunen bij aanval VS

0

‘Als Trump toeslaat neemt hij het risico China in het conflict te betrekken, wat over de hele wereld het verschijnen van paddenstoelwolken kan veroorzaken’.

NBC News berichtte vandaag dat adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hem een aantal opties hebben overhandigd voor een preventieve aanval op Noord Korea, waarbij ook kernwapens zouden kunnen worden gebruikt zodra de bondgenoten in de regio een beroep doen op hun militaire verdrag met de VS. Diezelfde adviseurs hebben van hooggeplaatste Chinese defensie officials te horen gekregen dat als Amerika inderdaad als eerste Noord Korea aanvalt, China de kant van Pyongyang kiest, en alles zal doen om de aanval te stoppen. Met andere woorden: dan kan de Derde Wereldoorlog uitbreken.

In augustus berichtten Chinese staatskranten al dat de regering in Beijing niet werkeloos zal toekijken als Amerika als eerste Noord Korea aanvalt, en militair zal ingrijpen om die aanval tegen te houden. Nu is die waarschuwing dus ook via officiële kanalen geuit. Tegelijkertijd maakte de Chinese regering de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un duidelijk dat als hij als eerste aanvalt, China niets zal ondernemen om hem tegen een Amerikaanse vergeldingsaanval te beschermen.

Beijing is mordicus tegen het eventueel verplaatsen van Amerikaanse tactische kernbommen naar Zuid Korea, zoals enkele dagen geleden door Washington werd gesuggereerd. Die stap zal een einde maken aan het officiële Amerikaanse standpunt dat het hele Koreaanse schiereiland gedenucleariseerd moet worden, en zal ongetwijfeld een woedende reactie van Beijing –dat toch al forse kritiek heeft op de nieuwe Amerikaanse THAAD afweerraketten in Zuid Korea- ontlokken.

Rusland en China bang voor escalatie na nog hardere sancties

Trump lijkt met zijn dreigement om kernbommen aan Zuid Korea te geven China onder druk te willen zetten om nog hardere maatregelen tegen Noord Korea te nemen, zoals het compleet financieel isoleren van het regime in Pyongyang. Morgen hoopt Amerika de VN Veiligheidsraad zover te krijgen om Noord Korea met een olie embargo, een textielexport verbod, een verbod op het huren van Noord Koreaanse werknemers, en een reisverbod voor dictator Kim Jong-un te treffen. Het is onzeker of Rusland en China nog hardere sancties steunen, omdat dit de gespannen situatie verder kan doen escaleren.

Vanochtend heeft het vliegdekschip USS Ronald Reagan zijn thuishaven in Japan verlaten voor een ‘routine patrouille’ die ook ‘de wateren tussen Japan en het Koreaanse schiereiland’ zal plaatsvinden. Noord Korea is fel tegen de regelmatige gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid Korea en de VS, omdat deze als een voorbode van een invasie worden opgevat.

‘Mogelijk paddenstoelwolken over de hele wereld als Trump toeslaat’

Een paar weken geleden haalden we Robert Carnell, hoofdeconoom van ING Azië, aan, die zei dat de situatie rond Noord Korea steeds meer op de moderne variant van de Cubaanse raketcrisis uit 1962 begint te lijken. Die crisis bracht de VS en de Sovjet Unie op het randje van een wereldwijde kernoorlog.

Gisteren werd tijdens de nationale feestdag van Noord Korea tot verrassing van velen geen nieuwe rakettest uitgevoerd, maar die is vermoedelijk slechts uitgesteld. Zodra Noord Korea bijvoorbeeld deze week –misschien wel bewust op 11 september, als het precies 16 jaar na het beruchte 9/11 is- toch een nieuwe intercontinentale raket test, dan wordt president Trump gedwongen om te kiezen.

Opnieuw niets doen betekent dat de VS na zijn eerdere harde taal zwak en slap zal doen overkomen. ‘Maar Trump kan ook terugslaan, waarmee hij het risico neemt China in het conflict te betrekken, wat mogelijk over de hele wereld het verschijnen van paddenstoelwolken zal veroorzaken.’

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux