Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Toezichthouder: AIVD had illegale dna-databank

0

De AIVD heeft tegen de wettelijke regels in een dna-databank aangelegd en onderhouden, zo stelt de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. De dienst dient een dna-profiel te wissen zodra de identiteit van een persoon is vastgesteld.

De CTIVD heeft onderzoek gedaan naar de biologisch forensische onderzoeksmethoden van de AIVD. Deze onderzoeken moeten voldoen aan een aantal strikte voorwaarden die zijn vastgelegd in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten uit 2002. Zo moet het doel van AIVD-onderzoek zijn om de identiteit van een persoon vast te stellen via bijvoorbeeld een vingerafdruk of dna-materiaal. Er mag dus geen onderzoek gedaan worden naar de afkomst of gezondheid van een persoon. Daarnaast mag alleen dna-materiaal worden verkregen van voorwerpen en dus niet van direct van het lichaam van een persoon, omdat dan de lichamelijke integriteit wordt geschonden.

Volgens de CTIVD heeft de AIVD zich niet aan alle regels gehouden, omdat de geheime dienst een database met dna-profielen heeft aangelegd. Het zou volgens de toezichthouder weliswaar gaan om een ‘beperkte’ database, maar omdat er in de huidige wetgeving niets is geregeld over het bewaren van dna-profielen en celmateriaal moet de AIVD hier direct mee stoppen. Bovendien dient de AIVD nadat de identiteit van een persoon is vastgesteld het dna-profiel en celmateriaal te vernietigen. De dienst zou inmiddels al het materiaal vernietigd hebben.

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux