Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Rutte verstopt 2 miljard euro hogere belasting in voetnoot!

0

Het nieuwe kabinet heeft 2 miljard euro aan extra lastenverzwaringen verstopt in de zorgbegroting. De helft daarvan wordt waarschijnlijk bij burgers gehaald. Die worden ook nog eens opgezadeld met 500 miljoen euro hogere zorgpremies.

Het kabinet Rutte III presenteerde dinsdag haar regeerakkoord. Veel aandacht ging daarbij uit naar ‘Bijlage M’, met alle belastingmaatregelen. Maar de allerlaatste voetnoot van ‘Bijlage H’ werd over het hoofd gezien: een fikse lastenverhoging via de zorgbegroting.

Lastenverlichting?

Het regende in Bijlage M miljarden euro’s aan lastenverlichting: een lagere inkomensbelasting, hogere belastingkortingen, hogere kinderbijslag. Hoewel er ook wat ‘zuur’ in zat (hogere BTW, hogere energiebelasting), resteerde per saldo 6,2 miljard euro aan lastenverlichting in 2021, zo stelde het kabinet.

Oke, het nieuwe kabinet moest zelf toegeven dat een groot deel van die lastenverlichting (5 miljard euro) eigenlijk geen extra lastenverlichting is. Het is namelijk geld dat het kabinet Rutte II al had toegezegd aan de burgers. Het betreft de opbrengst van de afbouw van de hypotheekrenteaftrek. Rutte II verlaagde de hypotheekrenteaftrek voor hogere inkomens, met de belofte om met de opbrengst daarvan de belasting te verlagen.

Flinterdun

Dat geld zou dus in jaarlijkse kleine stapjes worden teruggeven. Het nieuwe kabinet haalt dat alleen maar naar voren. Blijft het feit: dat geld was al van de burgers. Als daar rekening mee wordt gehouden, is de echte lastenverlichting van dit nieuwe kabinet flinterdun. 6,2 miljard euro min 5 miljard is 1,2 miljard eur0. En dat in tijden van economische voorspoed.

Maar dan is er nog geen rekening gehouden met de zorgbegroting!
Lees hier verder: www.elsevierweekblad.nl/belasting/achtergrond/2017/10/rutte-verstopt-2-miljard-euro-hogere-belasting-in-voetnoot-549219/

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux