VS waarschuwen India ervoor geen Russische wapens te kopen

0

De Verenigde Staten deinzen er niet voor terug om openlijk hun bondgenoten en vrienden een onderdanige positie in te jagen. Amerika’s belangrijkste oorlogsvrienden kunnen zware sancties tegemoet gaan vanwege aankopen van Russische militaire uitrusting. Sinds 29 januari hebben de VS onder CAATSA strafmaatregelen opgelegd aan buitenlandse mogendheden en individuen die samenwerken met Rusland op het gebied van defensie of informatieverwerving. Het congres is er niet toe geneigd om de regering het recht te geven om voor enkele hechte bondgenoten uitzonderingen op de regel te maken. Ondanks dat blijven velen vastbesloten in hun intentie om de wapens die zij nodig hebben van Rusland te kopen.

Washington oefent druk uit op Turkije om terug te komen op de plannen om hypermoderne Russische S-400’s Triomf luchtverdedigingssystemen aan te schaffen. Voor zover heeft Ankara zijn poot stijfgehouden. Het congres overweegt reeds voorstellen voor het stoppen van Amerikaanse wapenverkopen aan dat land.

Lees verder op Strategic Culture

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux