Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Handelsoorlog breekt los tussen VS en Europa

0

Met het alsnog invoeren van importheffingen op staal en aluminium hebben de Verenigde Staten de aanzet gegeven tot een handelsoorlog met Europa. Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commisie noemde de heffingen, die vrijdagochtend van kracht worden direct ,,ongerechtvaardigd en onaanvaardbaar”. Ook diverse politici uit EU -lidstaten lieten hun afkeuring horen over de Amerikaanse stap.

Juncker kondigde kort na de bekendmaking van de heffingen door de Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross aan dat de EU naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) stapt. Ook slaat Brussel terug met vergelijkbare heffingen. De EU had al eerder aangekondigd Amerikaanse producten als jeans, Harley Davidson-motoren en pindakaas extra te zullen belasten, maar die heffingen mogen volgens WTO-regels pas vanaf 17 juni worden ingevoerd.

Trump voerde in maart al importtarieven in van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium. Destijds kreeg een groep landen waaronder de EU, Canada en Mexico, waarvoor nu alsnog de heffingen gaan gelden, extra respijt. De EU kreeg later nog een maand uitstel. EU-commissaris Cecilia Malmström heeft in die periode tevergeefs geprobeerd een deal te sluiten met de Amerikanen.

Ross liet bij zijn aankondiging weten dat de VS nog altijd open staat voor een deal met de EU. Hij zei verder dat de Europese tegenmaatregelen nauwelijks gevolgen zullen hebben voor de Amerikaanse economie. Ook verwachtte hij niet dat de heffingen lang gevolgen zouden hebben op de relaties met de getroffen landen. Volgens Ross ,,komen ze er mettertijd wel overheen”.

De tegenheffingen vertegenwoordigen een kleine 3 miljard euro. De schade van de Amerikaanse maatregelen bedraagt volgens Brussel zo’n 6,4 miljard euro. Volgens ingewijden kan de schade voor Nederland richting de 600 miljoen euro gaan.

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux