Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

De verontrustende consequenties van het tegenkomen van je Doppelgänger

0

Jezelf tegenkomen, buiten de context van een spiegel, is altijd een slecht voorteken volgens oeroude bijgeloven van diverse culturen rond de wereld. Anil Ananthaswamy hoopt dit fenomeen in de context van hallucinaties en neurologie te kunnen plaatsen. Hij deelt twee episodes, waarin de derde man factor en Julian Jaynes’s de bicamerale geest een rol spelen.

Jaynes opvatting is dat de twee hersenhelften, tot circa 3000 jaar geleden, vrijwel onafhankelijk van elkaar hebben gewerkt. In die tijd zouden mensen onbewust zijn geweest en hebben geleden onder het fenomeen ‘stemmen horen’ en andere soorten hallucinaties en zelfs onder vormen van dissociatie zoals die van de meervoudige persoonlijkheid.

De doorbraak van ‘bicamerale geest’ tot bewustzijn zou ongeveer 2700 jaar geleden, ten gevolge van de opkomst van geschreven en gelezen teksten en de spraakevolutie van de oude Grieken, hebben plaatsgevonden. In die tijd, zesde eeuw voor onze jaartelling, werden door de Grieken de democratie en natuurfilosofie ontwikkeld, dat hij ziet als een bewijs voor zijn theorie.

Zouden Doppelgängers echo’s kunnen zijn van onze bicamerale zelf in de context van de 21e eeuwse cultuur van Mij?

Mysterieuze Tweelingstadjes, nazi’s en inteelt
Zulke ervaringen zijn oude koek voor sommige stadjes in Bosnië, Brazilië en India en spoorden Micah Hanks aan onderzoek te doen naar Mysterieuze Tweelingstadjes. Nazi’s, en inteelt, zijn maar de top van de ijsberg en doen wetenschappers zichzelf achter op het hoofd krabben. Anderen, zoals Shirley MacLaine, zijn inmiddels meer dan bekend met hun vorige incarnaties en waren eerste rang onderwerp en het middelpunt van de vorige IANDS conferentie waar vorige levens uitvoerig werden besproken

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux