Voormalig adviseur van gouverneur Andrew Cuomo, Lindsey Boylan, onthulde zondag dat ze jarenlang herhaaldelijk seksueel werd lastiggevallen door Cuomo terwijl Democratische collega’s toekeken en niets deden om het misbruik te stoppen.
Boylan, die van maart 2015 tot oktober 2018 voor de regering Cuomo werkte, publiceerde zondagochtend een reeks bombshell tweets, waarin hij onthulde hoe gouverneur Andrew Cuomo zijn positie misbruikte om haar regelmatig seksueel lastig te vallen, te pesten en te intimideren.“Mijn eerste ervaring met seksuele intimidatie op het werk was toen mijn moeder haar eerste echte kantoorbaan kreeg nadat ik op de middelbare school was afgestudeerd. Ze was zo opgewonden dat ze ‘serieus’ werd genomen. Haar baas isoleerde haar en kuste haar. Dat soort baan heeft ze nooit meer gehad, ‘begon Boylan.

“Zo leerde ik hoe moeilijk het is voor vrouwen. Hoe moeilijk kan deze wereld voor ons zijn als we proberen serieus genomen te worden en onze gemeenschap te helpen. Hoe gemakkelijk schokken het leven van vrouwen kunnen vernietigen. “

“En ik heb mezelf beloofd dat ik dat soort jongens nooit zou laten winnen. Ik zou mijn hele leven hard werken om mezelf in machtsposities te plaatsen om dingen te veranderen. Om het geweld en de corruptie te beëindigen. Geef stem aan de stemlozen. Ik stop niet. Ik weiger. Ik zal nooit opgeven, ‘vervolgde ze.

Ze voegde toen de volgende bombshell-verklaring toe:


“Ja, @NYGovCuomo viel me jarenlang seksueel lastig. Velen zagen het en keken toe. Ik kon nooit voorzien wat ik kon verwachten: zou ik gegrild worden op mijn werk (wat erg goed was) of lastig gevallen worden over mijn uiterlijk. Of zouden het allebei in hetzelfde gesprek zijn? Dit was jarenlang de manier. “


Boylan beweert dat ondanks de voortdurende seksuele intimidatie van Cuomo, niemand die voor zijn regering werkte, iets heeft gedaan om het te stoppen.


Boylans onthullingen komen slechts een week nadat ze onthulde dat het kantoor van de gouverneur de ‘meest giftige teamomgeving’ was die ze ooit had meegemaakt.

Nypost.com meldt: Voordat Boylan in maart 2018 werd benoemd tot plaatsvervangend secretaris voor economische ontwikkeling en speciaal adviseur van Cuomo, was ze de stafchef en uitvoerend vice-president bij Empire State Development, het bureau voor economische ontwikkeling van de staat.

Boylan beschuldigde haar ervan dat zij niet de enige was die naar verluidt door de gouverneur was getroffen.

“Serieus, de berichten en sms’jes die ik ontvang als ik de waarheid hierover spreek … het is een heel boek van mensen die schade hebben geleden,” tweette ze.

“Wees niet verbaasd dat het dezelfde kleine groep blanken is die naast hem zit bij elke pers. Dezelfde groep die hij de hele tijd bij zich heeft gehad, doet zijn vuile werk. Als je niet een van die handjevol bent, is je leven voor hem eindeloos ontmoedigend ‘, schreef Boylan.

Boylan suggereerde dat ze nog steeds in therapie is vanwege haar ervaringen bij Cuomo’s kantoor.

“Ik heb drie keer geprobeerd te stoppen voordat het bleef hangen. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt. Hustled – doe alsof tot je het stijl maakt, ‘zei ze. “Die omgeving is niet giftig. Ik ben het jaren later in therapie nog steeds aan het uitpakken! “

Boylan vervolgde: “En ik ben een bevoorrecht persoon. Ik kon me afmelden en deed het uiteindelijk. Ik huiver bij de gedachte wat er met anderen gebeurt. Het maakt me zo kwaad. “

“Ja, ik heb niet getekend wat ze me zeiden te ondertekenen toen ik wegging. Nee!” ze zei.

Boylan verdubbelde maandag haar claims.

“Ik blijf bij wat ik zei, en wat ik zei, spreekt niet alleen mijn verhaal aan, maar ook talloze anderen, voornamelijk vrouwen met wie ik in de loop der jaren contact heb gehad of heb gehoord,” vertelde ze aan The Post.

Boylan is een van de democraten die zich kandidaat stelt voor de verkiezing van Manhattan bij de verkiezingen in 2021.

Dit jaar probeerde ze afgevaardigde Jerrold Nadler, voorzitter van de House Judiciary Committee, in de Democratische primaire te zetten, maar werd verslagen.

Het kantoor van Cuomo reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van The Post op maandag over de opmerkingen van Boylan.

Share.