Een man uit Nebraska is door de politie gearresteerd omdat hij naar verluidt een veroordeeld kinderslachtoffer had doodgeschoten dat naar kinderen in zijn straat staarde en kinderspeeltoestellen in zijn achtertuin zonder hek installeerde.

De 43-jarige James Fairbanks, een zelfbenoemde ‘beschermer’ van kwetsbare kinderen, wordt ervan beschuldigd eerder deze maand de 64-jarige Mattieo Condoluci in diens huis te hebben vermoord nadat hij naar verluidt de veroordeelde pedofiel had zien loeren naar kinderen in zijn straat.

Fairbanks plaatste een persbericht waarin hij bekende dat hij de veroordeelde pedofiel had vermoord en erkende dat “dit verprutste rechtssysteem” betekent dat hij “zwaardere straf zal krijgen voor het stoppen van hem dan voor het verkrachten van kinderen”.

“Ik kon hem niet met een goed geweten toestaan ​​om het iemand anders aan te doen terwijl ik de middelen had om hem te stoppen. Ik ben bereid mezelf aan te geven, ook al heb ik er vertrouwen in dat ik niet gepakt zal worden, omdat ik van mening ben dat we dit in onze samenleving moeten oplossen. We kunnen dit niet laten gebeuren met onze kinderen. Ze moeten worden gestopt. Ik weet in dit verprutste rechtssysteem dat ik veel zwaardere straffen krijg als ik hem stophoud dan voor het verkrachten van KIDS. Maar ik kon niets meer doen. ‘

NationalFile-rapport: Fairbanks, een voormalige correctiemedewerker die ook door zijn ex-vrouw werd beschreven als een ‘beschermer’ van slachtoffers van kinderen, plaatste het persbericht in een Facebook-commentaarsectie waarin hij zichzelf identificeerde als de moordenaar van Condoluci, en naar verluidt hetzelfde persbericht stuurde naar mediakanalen met de handgreep “Stop Predators”.

In de verklaring zei Fairbanks dat hij zich bewust werd van het verleden van Condoluci nadat hij het register van zedendelinquenten had geraadpleegd tijdens het zoeken naar een nieuw appartement. “Ik schrijf deze e-mail om je te laten weten dat ik Matteio Condoluci donderdag 14 mei rond 21.45 uur heb vermoord”, schreef Fairbanks.

“Ik reed langs [het huis van Condoluci] en tot mijn afschuw stond hij op zijn oprit en deed alsof hij zijn vrachtwagen waste (geen zeep of water, alleen een lap) terwijl hij naar een groep kinderen staarde die op straat speelden. Ik keek een paar minuten naar hem en voelde me misselijk. Hij bleef naar ze staren, ‘schreef Fairbanks.

Fairbanks werd steeds ongeruster nadat hij merkte dat Condoluci een speeltuin in zijn achtertuin had geïnstalleerd en geen hek. “Het deed me dagenlang pijn”, zei de burgerwacht en zei dat hij niet kon slapen. ‘Ik deed meer en meer onderzoek naar hem en ontdekte dat hij tientallen kinderen in verschillende staten tot slachtoffer had gemaakt. De moeder van een kind had een roofdier-Facebook-pagina over hem gemaakt om mensen over hem te waarschuwen. Haar zoon was door hem aangevallen toen hij 5 jaar was en de schade die hij aanrichtte leidde ertoe dat de arme man jaren later stierf aan een overdosis drugs … ”

De Facebook-groep in kwestie is sindsdien omgedoopt tot “Free James Fairbanks” en zet zich in voor de vrijlating van Fairbanks voor het uitvoeren van een heroïsche daad ter verdediging van kwetsbare kinderen.

Fairbanks concludeerde het persbericht: “Ik heb jarenlang met kinderen gewerkt die het slachtoffer zijn geworden en ik kon hem niet met een goed geweten toestaan ​​het iemand anders aan te doen terwijl ik de middelen had om hem te stoppen. Ik ben bereid mezelf aan te geven, ook al heb ik er vertrouwen in dat ik niet gepakt zal worden, omdat ik van mening ben dat we dit in onze samenleving moeten oplossen. We kunnen dit niet laten gebeuren met onze kinderen. Ze moeten worden gestopt. Ik weet in dit verprutste rechtssysteem dat ik veel zwaardere straffen krijg als ik hem stophoud dan voor het verkrachten van KIDS. Maar ik kon niets meer doen. ‘

De ex-vrouw van Fairbanks, Kelly Tamayo, vertelde KETV dat hij haar onmiddellijk na de schietpartij belde om er zeker van te zijn dat er voor hun twee zonen zou worden gezorgd. Tamayo beschreef Fairbanks als ‘een beschermer die zorgde voor enkele van de meest kwetsbare en slachtoffer gemaakte kinderen’.

Share.