Acteur Robert De Niro heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om president Trump opnieuw te smijten.

De laatste aanval kwam tijdens een acceptatietoespraak voor zijn levenslange prestatieprijs op de Screen Actors Guild Awards op zondag.

Na het accepteren van zijn levenslange prestatieprijs, beschuldigde De Niro Trump voor zijn “machtsmisbruik” voorafgaand aan het proces van afzetting van de Senaat.

Hij beweerde dat hij zijn platform moest gebruiken om zich uit te spreken.

Verslagen in de pers op tv : Na een staande ovatie te hebben ontvangen tijdens het lopen op het podium voor zijn acceptatietoespraak, maakte De Niro van de gelegenheid gebruik om nog een keer te vegen naar Trump, zonder hem bij naam te noemen.

“Politieke leiders die vakbonden ondersteunen, ondersteunen eerder de Affordable Care Act, billijke belastingen, humane immigratieregels, een veilige omgeving, een gevarieerde burgerij, reproductieve rechten, verstandige wapenbeheersing en eerlijke lonen en voordelen. We zijn hen onze steun verschuldigd en we zijn hen onze stem schuldig, ‘zei hij.

Hij zei ook dat de VS zich in een ‘nare situatie’ bevindt en beschuldigde Trump vervolgens van het schaamteloos misbruiken van zijn macht als president.

“Ik kan me voorstellen dat sommigen van jullie zeggen, oke, oke, laten we niet in de politiek gaan en zo. Maar we zitten in zo’n ernstige situatie die mij en zoveel anderen zo diep raakt, dat ik iets moet zeggen. En ik dacht dat ik het laatst goed tegen Variety zei, dus ik ga mezelf citeren. Er is goed en er is verkeerd en er is gezond verstand en er is machtsmisbruik. En als burger heb ik evenveel recht als iemand – een acteur, een atleet, een muzikant, iemand anders – om mijn mening te geven? En als ik vanwege mijn situatie een grotere stem heb, ga ik die gebruiken wanneer ik een flagrant machtsmisbruik zie. ‘

Dit komt op een moment dat Trump wordt beschuldigd van machtsmisbruik en obstructie van het Congres tijdens slechts de derde afzetting ooit van een Amerikaanse president.

Share.